Taivas

solmunavaajan tarina

Olen Tiina, Solmunavaaja Oy:n perustaja, ratkaisukeskeinen työyhteisösovittelija, työyhteisö- ja uravalmentaja. Pohjakoulutukseltani olen ekonomi, ja tehnyt monipuolisen uran kansainvälisen ICT alan yrityksen HR:nä sekä ammattiliiton uravalmentajana.

Perustin Solmunavaajan kesällä 2018 hauduteltuani unelmaani kauan. Solmunavaaja on valmennusyritys, jonka kautta teen intohimoisesti ja vankasti asiaani uskoen työtä työyhteisöjen, niin esimiesten kuin asiantuntijoiden, vuorovaikutuksen parantamiseksi ja henkilöstön työhyvinvoinnin takaamiseksi.

Minun mielestäni ei ole olemassa niin vaikeaa tilannetta, ettei se puhumalla paranisi. Valmentajana uskon ratkaisukeskeiseen ajatteluun, jossa huomio on syiden ja syyllisten etsimisen sijaan vahvasti tulevaisuudessa ja asioiden kehittämisessä yhdessä määriteltyyn suuntaan.

Sitoutuminen yhteiseen tulevaisuuteen syntyy, kun pääsemme osallisiksi siitä. Ihmisten mukaan ottaminen niin ristiriitojen selvittämiseen kuin työyhteisön pelisääntöjen rakentamiseen on avainasia. Valmentajana koen tärkeimmäksi tehtäväkseni luoda keskustelulle ja kehittämiselle sellaiset puitteet, että jokainen uskaltaa kertoa ajatuksensa, mielipiteensä ja kokemuksensa käsiteltävästä asiasta. Näin syntyy aito innostus ja sitoutuminen siihen, mitä ollaan tekemässä.

Solmunavaajan kautta koen voivani auttaa ihmisiä työyhteisöissä ottamaan puheeksi hankalatkin asiat, parantamaan yhteistyösuhteita, voimaan hyvin ja tekemään työtä motivoituneina, koko potentiaalinsa hyödyntäen.

Rantakoivu

ASIAKASKOKEMUKSIA

Uravalmennus, yksilöasiakas

Mahdollisuus valmennukseen tuli minulle hyvään aikaan. Mielessäni oli useita ammatilliseen kehitykseen liittyviä kysymyksiä, ja rehellisesti sanottuna ei niin hyvin jäsenneltyinä. Valmennus oli kannustava ja omaa ajattelua herättävä ja kirkastava prosessi.

Käytännön vinkkien ja palautteen lisäksi oli tosi hyvä päästä keskustelemaan ammatillisista asioista jonkun kanssa. Yllätyin itsekin siitä, miten solmussa päässäni nämä asiat omasta ammatillisesta osaamisesta olivat.

Tiina on mielestäni terävä ja ammattitaitoinen uravalmentaja. Arvostan sitä, että Tiina haastoi miettimään ratkaisuja ja myös sitä, että hän ei päästänyt minua liian helpolla tai hyväksynyt liian heppoisia selityksiä.

Minulle valmennus oli hyvä kokemus. Luotin Tiinan ammattitaitoon ja koin, että tästä saa irti niin paljon kuin on itse valmis panostamaan.

– Harri, HR asiantuntija, koulutussektori

 

Valmennus oli minulle eheyttävä kokemus. Valmennuksen alussa itsetunto oli maassa, mutta vähitellen valmennuksen edetessä se alkoi taas palautua. Toki tässäkin tangossa otettiin välillä askel taaksepäin, mutta lähtöruutuun ei palattu, vaan valmennuksen päättyessä olin valmis taas uusiin haasteisiin entistä ehompana.

Itsetuntoni ja itsetuntemukseni paranivat. Ymmärsin, ettei tilanteeni ollut ainutkertainen, vaan että monet muutkin ovat tai ovat olleet samassa tilanteessa. Sain myös uusia välineitä työelämätoiveiden jatkotyöstämiseen.

Tiina on myötäelävä valmentaja, jonka rauhallisen varma ote, osaaminen ja kokemus herättävät luottamusta. Hänellä on myös  rohkeutta tarvittaessa pikkuisen tuupata syvissä vesissä kyntävää valmennettavaa eteenpäin.

– Päivi, palvelujohtaja, kiinteistösektori

 

 

 

ollaan yhteydessä!

Tiina Myöhänen-Astikainen

S-posti: tiina@solmunavaaja.fi

Mobiili: +358 45 143 85 00

 

Solmunavaaja Oy

y-tunnus: 2924680-5

Osoite: Vuoriharjuntie 6b, 02330 Espoo

 

 

Tiina
Auringonlasku